Mijn rat heeft diarree

rat diarree

Een rat is over het algemeen levenslustig en actief. Van nature is een rat een avontuurlijk dier en geïnteresseerd in de mens. Toch kan het zo zijn dat u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw ratje. Heeft uw rat bijvoorbeeld diarree? Lees snel wat de oorzaken zijn en hoe u dit oplost.

Waarom heeft mijn rat diarree?

Goede voeding, hygiëne en verzorging dragen bij aan de gezondheid van uw rat. Toch kan het zo zijn dat het u is opgevallen dat het gedrag veranderd. Controleer uw ratje daarom regelmatig en kom niet voor verassingen te staan.

Afwijkende ontlasting (in de volksmond diarree genoemd) kan worden veroorzaakt door een stoornis in de maag-darmwand, verkeerde voeding of problemen met het gebit. Ga bij twijfel altijd langs bij uw dierenarts.

Wat zijn de gevolgen van diarree bij ratjes?

Diarree kan vervelende gevolgen hebben voor uw ratje. Door dat uw ratje minder eetlust heeft kan er gewichtsverlies optreden. U zult merken dat uw ratje vermagerd en slechter eet dan normaal. Het wordt daarom aangeraden om wekelijks het gewicht te meten en dit ergens te noteren zodat u afwijkingen snel kunt signaleren.