Hoe duur is een hamster?

hoe duur is hamster

Je bent aan nadenken over de aanschaf van een hamster, maar wilt graag weten hoe duur een hamster is? Dan ben je bij ons aan het goede adres, want wij zetten alles even voor je op een rijtje!

De aanschaf van een hamster

Een hamster kun je kopen bij een dierenwinkel, fokker of je kunt er eentje adopteren uit het asiel of de knaagdierenopvang. Let bij de aanschaf op een gezonde uitstraling en of het verblijf en het water schoon is. Wees natuurlijk ook niet bang om vragen te stellen, want je bent als koper zelf verantwoordelijk voor een goede keuze.

De prijs van een goud- en Russische dwerghamster ligt tussen de €2,- en de €11,-, maar dit kan oplopen bij de aanschaf van exclusievere soorten. Qua aanschaf is de hamster dus goedkoper dan een cavia en ook aan de verzorging ben je minder geld kwijt.

Overige kosten bij een hamster

Voor de aanschaf van een hamster ben je dus niet veel geld kwijt, maar hou er wel rekening mee dat dit niet de enige kosten zullen zijn. Hoe duur een hamster is hangt af van de spullen die je voor jouw toekomstige huisdier koopt. Je dient namelijk ook een goed hok te kopen met inrichting. Denk hierbij aan voldoende uitdaging voor jouw hamster zodat hij zich niet hoeft te vervelen. Voor een normale kooi zonder inrichting zal je met €80,- klaar zijn en voor het volledige starterspakket zal je tegen de €100,- kwijt zijn.

Een kooi zonder eten is natuurlijk ook niks, dus hou rekening met een bedrag van €15,- in de maand voor de voedingskosten, nestmateriaal en overige verzorging. Verder kun je je indekken tegen onverwachtste dierenartskosten met een verzekering, want deze kosten zouden hoog op kunnen lopen als er wat aan de hand is met jouw kleine vriend.

Welke speeltjes heb ik nodig voor mijn hamster?

Een hamster is eigenlijk heel makkelijk te vermaken. Een echte basis bestaat toch wel echt uit een loopmolentje, zodat je hamster aan zijn conditie kan werken en een knabbelstokje om lekker aan te knabbelen. Verder is de hamster een dier dat op zijn privacy gesteld is, dus zorg voor een slaaphuisje waarin hij zich lekker terug kan trekken. Om de hamster een nog leukere tijd te geven zou je nog tunnel en buizenstelsels aan kunnen leggen in de kooi.