Hond in auto

Hond in auto

Je hond veilig in de auto vervoeren is natuurlijk belangrijk voor elke hondenbezitter. Het gaat niet alleen om de veiligheid van jouw hond, maar ook om die van jou zelf. Zelfs kleine honden, die zich onveilig in de auto bevinden, kunnen in levensgevaar belanden. Er zijn meerdere beschermingsmiddelen, zoals veiligheidsgordels en bevestigingssystemen die hondenbezitters in overweging kunnen nemen.

Hond in transportbench

Voor kleine honden is de transportbench ideaal om de hond op de achterbank van de auto te vervoeren. De transportbenches kunnen met de driepuntsgordel vastgezet worden. Voor grotere honden is het aan te raden om te kijken naar andere alternatieven.

Hond in veiligheidsgordels

Voor grotere honden zijn speciale hondengordels in het leven geroepen. Zo kan ook een grotere hond veilig in de auto zitten. De veiligheidsgordel kan simpel bevestigd worden aan de al bestaande driepuntsgordel. In de speciale gordel heeft de hond ook nog wat bewegingsvrijheid. Er zijn zelfs versies die je aan de hoofdsteunen kunt monteren om te weerhouden dat de hond naar voren wordt gelanceerd bij een ongeluk. Zo ga je toch met een prettig gevoel de weg op met de hond in de auto.

Netten en hondenrekken

In busjes wordt de hond meestal op de laadvloer geplaatst en is de hond gescheiden van de passagiersruimte door middel van een hondenrek. Dit systeem is vastgezet in het voertuig en bied de hond voldoende bewegingsruimte.

Hond op schoot in de auto

Bij puppy’s en kleine honden is het natuurlijk ook mogelijk de hond op schoot mee te nemen. De hond zal vaak rustig blijven wanneer het baasje dichtbij is, en meestal is er dan ook geen omkijken naar. Het is bij honden wel aan te raden om te starten met korte ritjes en niet direct naar een dierenarts te rijden, maar juist naar leuke plekken zoals een bos. Op deze manier zal de hond de autorit niet associëren met een vervelende ervaring.

Hond achterlaten in de auto

Het is nooit verstandig om een hond achter te laten in de auto, en al helemaal niet op een warme dag. Ook als je de hond in de achterbak of laadruimte vervoert is het belangrijk om zeker te weten dat deze ruimte niet te warm wordt en goed geventileerd is. Verder is een hond ook erg gebaat bij een vaste plek in de auto, dit zal hem rust geven.

Wagenziekte bij honden

Net als mensen kunnen honden ook wagenziek worden en ook bij honden zijn er pillen beschikbaar tegen wagenziekte. Zo wordt jouw hond nooit meer ziek in de auto. De meeste honden groeien wel over hun wagenziekte heen, maar mocht jouw hond hier in de auto toch last van blijven houden neem dan contact op met jouw dierenarts. De pilletjes kun je het makkelijkst aan jouw hond geven als je het door wat natvoer heen verwerkt, zodat hij het niet eens doorheeft. Hoe moeilijk een hond het vindt om een pil te slikken hangt af van het soort, karakter en de opvoeding. Probeer jouw hond daarom vanaf jongs af aan al aan te leren dat hij af en toe medicijnen moet slikken.

Lees hier wat u moet doen als uw hond gras heeft gegeten.